Pages

Friday, April 25, 2014

Pasca cu branza si smantana


Ingrediente:
* aluat:
* 300 g faina pentru cozonac
* 1 plic drojdie uscata (7 g sau 25 g drojdie proaspata)
* 20 g zahar
*30 ml ulei
* 2 galbenusuri
* 150 ml lapte caldut
* 1/4 lingurita sare
*coaja rasa de la 1 lamaie

* umplutura:
* 300 g branza dulce Pilos
* 300 g smantana
* 4 oua intregi
* 4 linguri de gris
* 100 g zahar+zahar vanilat
* coaja rasa de la 1 lamaie
* esenta de rom
* cam doua maini de stafide


Mod de preparare:
* pentru aluat am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine, mai intai cele lichide, apoi cele solide/uscate.
* timp de o ora jumate, masina si-a facut treaba pe programul Dough (=aluat, framantare+dospire).

Masina de facut paine de la Heinner este un ajutor nepretuit in bucatarie.

* pentru umplutura am urmat pasii din reteta Dianei, adica am mixat branza cu smantana, apoi am adaugat si restul ingredientelelor.

Robotul de bucatarie Facille400 de la Heinner m-ar fi ajutat sa obtin foarte repede o umplutura fina si gustoasa.

* am dat o forma rotunda aluatului bine crescut :) si l-am asezat in tava, formand o mica bordura (asta ca sa nu risc sa ma trezesc cu umplutura cursa in cuptor)
* am turnat deasupra umplutura si am dat la cuptorul preincalzit (nu ma intrebati la cate grade, ca nu e cu termometru)
* timpul de coacere a fost de 45-50 min, pana cand suprafata se rumeneste frumos si in toata casa miroaseeeeee... mmmm!!!
(+ am lasat pasca in cuptor cu usa intre-deschisa inca vreo 15 min dupa ce am stins focul)
* forma mea are 26 cm diametru.


Dupa atata treaba, mai avem de facut ceva si anume curatenie in bucatarie. 
Treaba care se rezolva una-doua cu ajutorul mopului cu aburi de la Heinner.

Si in sfarsit putem sa ne asezam in liniste si sa ne rasfatam cu o ceasca aburinda de cafea, facuta la espressorul Retro Effect 200 de la Heinner sau cu un pahar de suc prospat de fructe, preparat cu ajutorul storcatorului de fructe si legume de la Heinner. 










No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).